Milano - 5 dana / 2 noćenja - Nova godina 2020 Cena: 94 €

Milano je grad svetske slave, manekenki i modela, kao i velikih brendova… Udaljen je od Beograda oko 1000km i predstavlja drugi po veličini grad u Italiji sa populacijom od oko 4 miliona stanovnika. Poznat je po čuvenoj Katedrali, prestižnoj zgradi Opere – Milanskoj Skali i Crkvi Santa Maria Gracia gde se nalazi Leonardova ”Tajna Večera”.

Program putovanja:                                                                          

Dan 1. 29.12.2019-BEOGRAD – HRVATSKA – SLOVENIJA

Polazak iz Beograda u 15:00h sa BAS stanice, sastanak putnika u 15:30h.Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

Dan 2. 30.12.2019. MILANO

Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Obilazak najvećeg industrijskog grada Italije, grada fudbala I najvećeg modnog centra Evrope: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala... Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Dan 3. 31.12.2019. MILANO-ĐENOVA - OUTLET SERRVALLE(fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Đenove, glavnog grada oblasti Ligurija I najveće luke Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna, kuća Kristofera Kolumba ... slobodno vreme. U popodnevnim časovima odlazak u najveći italijanski outlet tržni centar – Serravalle https://www.mcarthurglen.com/it/serravalle-designer-outlet/en/whats-on/christmas-gift-ideas/
Slobodno vreme za kupovinu... Povratak u Milano u večernjim časovima. Individualni doček Nove Godine 2020. Noćenje.

Dan 4. 01.01.2020. MILANO-JEZERO KOMO- ŠVAJCARSKA-JEZERO LUGANO (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do Švajcarskog jezera Lugano i Italijanskog jezera Komo. Grad Lugano je jedno od mondenskih mesta Švajcarske smešten na obali istoimenog jezera. Izuzetno lep grad sa glavnim trgom Reforma, Gradskom kućom, sa starim krivudavim ulicama, I prelepim crkvama, medju kojima se ističe katedrala San Lorenco, brojnim palatama I parkovima… Po dolasku u Lugano slobodno vreme. Nastavak puta do jezera Komo, treće po veličini jezero u Italiji. Nalazi se na samom severu zemlje na granici sa Švajcarskom u podnožju Alpa. Jezero je najpoznatije mondensko mesto u Italiji na kome se nalaze Vile italijanskog i svetskog džet-seta: Erosa Ramacotija, Donatele Versaće, Džordža Klunija… Po dolasku na jezero slobodno vreme za šetnju i razgledanje, mogućnost fakultativne vožnje brodom sa obilaskom raskošnih vila na obali jezera. U popodnevnim časovima povratak u Milano. Polazak za Beograd iz Milana oko 18h. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji…

Dan 5. 02.01.2020.BEOGRAD 

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. (Kraj usluga)

 

 

Cena aranžmana po osobi :                                                               

 

Polazak

 

29.12.

Hotel ***/****            ND

                             1/2, 1/2+1

94€

Legenda:  ND – noćenje sa doručkom

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

 

 

Aranžman  obuhvata:

Ø prevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)

Ø smeštaj u Milanu (ili okolini) u hotelu 3*/4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni)

Ø usluge pratioca grupe i vodiča

Ø obilazak prema programu – Milano

Ø rezervaciju i agencijske usluge

 

Aranžman ne obuhvata:

Ø stanični vaučer 50 rsd po osobi( plaća se u agenciji )

Ø fakultativne izlete

Ø obavezna gradska komunalna taksa za Milano i okolinu, koja se plaća na recepciji hotela – za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 4 € po noćenju / po osobi, za boravak u hotelima sa 4 * i 5* – 5 € po noćenju / po osobi

Ø individualne i extra hotelske troškove

Ø ulaznice za posete lokalitetima

Ø konzumacija jela i pića u  restoranima

Ø međunarodno zdravstveno osiguranje (1€ dnevno)

Ø doplata za 1/1 sobu je + 40€

 

 

Način plaćanja:

 

Ø ukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

 

Ø 40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

 

Ø čekovima građana na 3 mesečne rate

 

 

 

Cene fakultativnih izleta:

 

Ø Izlet na jezero Komo i Lugano  – cena 30 €

 

Ø Đenova i outlet Seravalle - cena 35 €

 

Ø Vožnja brodom po jezeru Komo - 15€

 

Ø Mogućnost fakultativnog prevoza za doček Nove godine do centra - povratna karta 5€

 

Ø minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika

 

 

 

Opis hotela (smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom):

 

IHG HOLIDAY INN MILANO ASSAGO 4* (Assago, MILANO) www.ihg.com/holidayinn/hotels/it/it/milan/milas/hoteldetail

 

Hotel Holiday Inn Milan Assago se nalazi pored autoputa A50 i nudi besplatan bežični internet. Ponuda obuhvata svakodnevan besplatan prevoz po utvrđenom redu vožnje do metro stanice Assago Forum. Sobe su 1/2 i 1/3, prostrane i sadrže flat-screen TV sa Mediaset Premium kanalima. Doručak je na bazi švedskog stola-kontinentalni.

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana.Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Ovaj program je rađen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.