Trebinje - Sarajevo - Dubrovnik - Višegrad - 3 dana / 1 noćenje - Jesen 2019. Cena: 44 €

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni i ekonomski centar. Uz nekoliko nacionalnih i gradskih pozorišnih kuća, muzeja i kulturnih institucija, Sarajevo je i važno mesto na kulturnoj mapi ovog dela evropskog kontinenta. Svake je godine grad na reci Miljacki domaćin niza kulturnih festivala međunarodnog karaktera. Sarajevo - Olimpijski grad i grad kojeg nazivaju evropskim Jerusalimom. Duh zapada i istoka. Ljudi vrlo rado odlaze u ovaj grad, jer nudi jedinstvenu kulturnu baštinu. Čarobni grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempo života, popijete i pojedete lagano, uživajući u kafi i sarajevskim ćevapima, pitama ispod sača, baklavama... Trebinje se nalazi na samom jugu Hercegovine u najjužnijem delu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Smešten je ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja, u dolini nekada najveće evropske reke ponornice Trebišnjice, koja protiče kroz grad.Od Dubrovnika je udaljen oko 27 km. Za Trebinje se kaže da je „grad sunca i platana“, a jedan je od najljepših gradova. Ekonomski je i kulturni centar regije Istočne Hercegovine. Višegrad leži na reci Drini, u prostranoj kotlini, na brežuljkastim padinama koje se blago uzdižu u planine visoke preko 1000 metara. Višegradska kotlina je jedna od retkih proširenja u toku reke Drine koji se sastoji delomično od visokih klisura i planina. Na mestu gde se planine koje čine uski i duboki kanjon Drine razdvajaju u prostranu kotlinu, stoji kameni 500 godina star most s 11 lukova širokog raspona, poznatijeg svima kao "na Drini ćuprija" (roman Ive Andrića).

Dubrovnik se nalazi na krajnjem jugu Hrvatske rivijere. Nazvan još i biserom Jadrana, proglašen je za treće najromantičnije mesto na svetu. Ulice Dubrovnika ukrašene su svetlucavim mermerom, baroknim zgradama kao i prelepim renesansnim fontanama i fasadama... Pod zaštitom UNESCO-a je od 1979.god. Dubrovnik je više nego fascinantan zbog svog Starog Grada, ali i zbog kristalno čistog mora, punog šumovitih ostrva koja vas zovu na izlete. Niz kafića, barova i klubova osiguraće da i noću nikad  ne bude dosadno.

 

Program putovanja:                                                                         

DAN 1. BEOGRAD

Sastanak putnika oko 23.45 časova. Noćna vožnja kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora.

DAN 2. SARAJEVO  -TREBINJE

Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima. Po dolasku obilazak grada uz pratnju vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća,Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga.

Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Trebinja.Smeštaj u hotel. Odlazak u obilazak grada, pešačka tura. Slobodno vreme.Noćenje.

DAN 3. TREBINJE-DUBROVNIK (fakultativno) – VIŠEGRAD - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti – fakultativno odlazak u Dubrovnik.

Obilazak grada (Obilazak stare luke, zidina, tvrđave, Straduna, crkva Sv.Vlaha, Knežev dvor). Slobodno vreme. Fakultativno vožnja brodićem. Povratak u Trebinje i nastavak putovanja ka Višegradu. Pauza u Višegradu. Obilazak starog mosta, čuvene ''Ćuprije na Drini'', kompleksa Andrić grada. Nastavak putovanja ka Beogradu. Dolazak na mesto polaska posle ponoći.

 

 

 Cena aranžmana po osobi :                                                              

 

Polazak

 

26.10.

HOTEL ***                     ND

                       1/2, 1/2+1, 1/3+1

 

44 €

Legenda:  ND-noćenje sa doručkom

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

 

Aranžman  obuhvata:

Ø     prevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)

Ø     smeštaj u hotelu*** u Trebinju na bazi 1 noćenja sa doručkom 

Ø     obilzak prema programu

Ø     usluge vodiča i pratioca grupe

Ø     rezervaciju i agencijske usluge

 

Aranžman ne obuhvata:

Ø     fakultativni program

Ø     individualne i ekstra troškove

Ø     međunarodno zdravstveno osiguranje (oko 1€ dnevno)

Ø     doplata za 1/1 sobu: 15€ na cenu aranžmana

 

Cene fakultativnih izleta:

Ø  izlet do Dubrovnika - (transfe + vodič) - cena 15 €

Ø  vožnja brodićem- cena 10 €

Ø  obilazak Manastira Tvrdoš i crkve Gračanice- 5 evra

Ø  Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika

 

Način plaćanja:

Ø   ukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate

Ø   40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

Ø   čekovima građana na 3 mesečne rate

 

Opis hotela: (smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom):

HOTEL  3*

Lokacija: nalazi se u gradu.

Npr. HotelPlatani, Viv.....

Øsobe su 1/2 ili 1/2+1 sa kupatilom TWC

Ødoručak

Ødoplata za  1/1 sobu : + 15€ na aranžman

 

 

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana.Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Ovaj program je radjen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.