Rim - 5 dana / 2 noćenja - Zima 2020. Cena: 109 €

Rim je glavni grad Italije i regiona Lacio, takođe i najveći i najbrojniji grad u Italiji sa oko 2,7 miliona stanovnika. Grad se nalazi na zapadu centralnog dela Apeninskog poluostrva, na mestu gde se reka Anijen uliva u Tibar. Deo Rima je država Vatikan, koja predstavlja suverenu teritoriju Svete stolice. Rim, poznat još kao Prestonica sveta (Caput mundi), Večni grad (la Città Eterna), Apostolski prag (Limen Apostolorum), Grad sedam brežuljaka(la città dei sette coli) ili jednostavno Grad (l' Urbe), u potpunosti je moderan i kosmopolitski. Rim je iz Drugog svetskog rata izašao relativno neoštećen, njegov istorijski centar je zadržao karakter suštinske renesanse i baroka i nalazi se na listi Svetske kulturne baštine UNESKO.

Program putovanja:                                                          

DAN 1. BEOGRAD
Polazak iz Beograda sa parkinga u Bloku 42 (prekoputa ulaza na buvlju pijacu) u 16.00 h.Noćna vožnja kroz Hrvatsku  i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti...

DAN 2. RIM
Poslepodnevni dolazak u Rim. Smeštaj u hotel. Odlazak na pešačko razgledanje grada: Termini, Španski trg, fontana di Trevi... Slobodno vreme za šetnju, šoping i individualne aktivnosti. Noćenje.

DAN 3. RIM – VATIKAN(fakultativno)
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Termini, Trg Venecija, Koloseum, crkva Sv.Petra, crkva Santa Marija Mađore, Trg Venecija... Sobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost  fakultativne posete Vatikanskim muzejima. Obilazak muzeja iz perioda pape Julija II iz 16. veka (kolekcije koje se još uvek obogaćuju) : Zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a kojoj je u periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikao svod temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. 

DAN 4. RIM-TIVOLI (fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog odlaska do Tivolija - drevnog grada, nedaleko od Rima, sa posetom Vili d’Este, objektom koji je pod zaštitom UNESCO-a, i koji pleni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porodica renesansnog Rima. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku…  

DAN 5. BEOGRAD
Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima. 

 

Cena aranžmana po osobi :                                                                

 

Polazak

 

16.03.

 

HOTEL ***                                 ND

                                               1/2, 1/2+1

109 €

Legenda:  ND-noćenje sa doručkom

Sve cene izražene su u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

 

Aranžman  obuhvata:

 • prevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)
 • smeštaj u hotelu*** u Rimu ili okolini na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni-švedski sto) 
 • usluge vodiča i pratioca grupe
 • rezervaciju i agencijske usluge

 

Aranžman ne obuhvata: 

 • fakultativne izlete
 • obavezna gradska komunalna taksa za Rim i okolinu koja se uplaća na recepciji hotela - 4€ po noći po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * – 6 € po noćenju / po osobi
 • ulaznice za posete lokalitetima
 • individualne i druge ekstra hotelske troškove
 • međunarodno zdravstveno osiguranje (1€ dnevno)
 • doplata za 1/1 sobu: + 80 € na cenu aranžmana

 

Cene fakultativnih izleta:

 • Vatikan (ulaznice, slušalice, vodič, prevoz) – cena 40€  *prijava u agenciji
 • Tivoli (ulaznice, vodič, prevoz) - cena 25€

 

Način plaćanja:

 • ukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate
 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja
 • čekovima građana na 3 mesečne rate

 

Opis hotela (smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom):

Lanac Raeli hotela 3*- www.raelihotels.it (Lazio, Floridia, Regio, Siracusa) Hoteli se nalaze u okolini stanice Termini i Trga Republike, u blizini metro stanica koje povezuju ovaj deo grada sa svim većim znamenitostima Rima. Svaki hotel ima restoran i bar. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon.

Hotel Park Blanc et Noir 3* - www.parkhotelblancetnoir.com Smešten je u mirnoj stambenoj četvrti. Ima restoran i bar. Svaka soba ima tuš/WC, TV.

Hotel Porta Maggiore 3* - www.hotelportamaggiore.it Nalazi u centru Rima. Hotel ima restoran, bar i 215 soba. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon.

Hotel Consul 3* - www.hotelconsulroma.it  Nalazi se oko 8km od centra. Hotel ima restoran, bar. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon.

Hotel Jonico 3*  - www.hoteljonico.it Hotel se nalazi van centra. Ima restoran i bar. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon.

Hotel Capital Inn 4* - www.capitalinn.it Hotel se nalazi van centra, na oko 20 min vožnje do centra Rima. Ima restoran i bar. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon.

 

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. 

Ovaj program je rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.