Prag - 6 dana / 3 noćenja - Proleće 2020. Cena: 79 €

Prag – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva. Putovanje u grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom. Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom Uneska. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

 

Program putovanja:                                                    

DAN 1. BEOGRAD

Polazak autobusa oko 20 časova iz Beograda (parking kod sportskog centra Milan Gale Muškatirović, bivši 25.Maj, na Dorćolu). Vožnja  kroz Mađarsku i Slovačku, sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

DAN 2.  PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima.Fakultativno razgledanje grada: Hradčani - praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka, bazilika Sv. Đorđa, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, novi i stari kraljev dvorac, crkva od Tina, Loreto, Mala strana, Zlatna ulica, Karlov most, i Vaclavski i Starogradski trg. Smeštaj u hotel.Slobodno vreme. Noćenje.


DAN 3. PRAG-KARLOVE VARI-PRAG (fakultativno)

Doručak.
Fakultativni odlazak u Karlove Vari, najpoznatije evropsko banjsko lečilište i jedan od lepših srednjoevropskih gradova Češke. Razgledanje grada: Karlovih Vari, termalnih izvora, ruske crkve... U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Slobodno vreme. Slobodno vreme. Noćenje.


DAN 4.  PRAG-DREZDEN-PRAG (fakultativmo)
Doručak.Fakultativni odlazak u Drezden (Firenca na Elbi), nemački grad, poznat po kulturno - istorijskim spomenicima iz srednjeg veka. Razgledanje grada: opera Zemper, Bogorodičina crkva, Palata Cvinger, Dvorska crkva, Rezidencijalna i Tašenberg palata,  Avgustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima.Slobodno vreme. Noćenje.

 

DAN 5. PRAG- ZAMAK KARLŠTAJN

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni obilazak zamka Karlštajn iz XIV veka. Nakon obilaska, povratak u Prag. U poslepodnevnim časovima fakultativni izlet - vožnja brodom rekom Vltavom. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

 

DAN 6. BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

 

 

 

Cena aranžmana po osobi :                                                               

 

Polazak

 

02.05.

16.05.

06.06.

20.06.

 

Hotel ***        ND                   

          1/2, 1/2+1

first minute

79€

first minute

79€

first minute

79€

first minute

79€

Hotel ***        ND                    

          1/2, 1/2+1

redovna cena

89€

 

redovna cena

89€

redovna cena

89€

redovna cena

89€

Legenda:  ND – noćenje sa doručkom

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

 

Aranžman  obuhvata:

Øprevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)

Øsmeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom ( kontinentalni)

Øusluge pratioca grupe  

Ørezervaciju i agencijske usluge

 

Aranžman ne obuhvata:

Øfakultativne izlete

Øindividualne i extra hotelske troškove

Øulaznice za posete lokalitetima

Økonzumacija jela i pića u restoranima

Ømeđunarodno zdravstveno osiguranje

Ødoplatu za 1/1 sobu na upit + 40% na cenu aranžmana


 

Način plaćanja:

Øukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate

Ø40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

Øčekovima građana na 3 mesečne rate

 

 

Cene fakultativnih izleta:

ØRazgledanje grada sa vodičem-cena 5€

ØIzlet za Karlove Vari – cena 20 €

ØIzlet za Drezden – cena 30 €

ØZamak Karlštajn - cena 20€

ØKrstarenje Vltavom oko 1 sat – cena 10 €

Øminimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika

 

 

Opis hotela (smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom):

Hotel Fortuna City 3* nalazi se na oko 15 minuta vožnje tramvajem od centra Praga.
Hotel Best Western Amedia Praha 3* smešten je u praškoj četvrti Hodov, na 500 metara od tržnog centra Centrum Chodov i na 20 minuta vožnje metroom od Starog grada. 
Hotel Fortuna West 3* nalazi se u zapadnom predgrađu Praga, na 200 metara od tramvajske stanice koja vodi do centra grada za oko 20 minuta. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, satelitsku TV i radni sto.

Hotel Juno 3* nalazi se 800 metara od najbliže metro stanice. Metoom za 5 stanica stiže se do Trga Sv. Vaclava i Narodnog muzeja,7 stanica metroom su udaljenje Staromjetske namjesti sa Astonomskim satom. S

Hotel Top 4* nalazi se na mirnoj lokaciji u Pragu, do centra grada moze se stići linijom 115,a zatim metro linijom C (oko 20 min vožnje autobusom i metroom). Sve sobe sadrže kupatilo sa tušem ili kadom, fen, TV, telefon, mini bar.

HOTEL City Club 3*, http://www.city-club.cz/en/home/

Hotel je lociran na idealnoj lokaciji, blizu centra sa svim turističkim atrakcijama. Na samo 5 minuta od metro stanice (linija C) I 15 minuta peške glavnim bulevarom do Valcavskog trga uživacete u živahnosti grada i biti okruženi istorijom na svakom ćošku. Hotel poseduje 24h recepciju, WiFi, lift, restoran,menjačnicu, parking. Nudi uslugu noćenja sa doručkom na bazi švedskog stola. Sobe su dvokrevetne sa pomoćnim ležajem opremljene TV-om, klimom, sefom, telefonom i kupatilom.

Øsobe su 1/2, 1/2+1 sa kupatilom TWC, TV-om,

 

 

 

 

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. 

Ovaj program je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.