Ovčarsko - Kablarski manastiri - Jednodnevni izlet - Proleće 2020. Cena: 6 €

Ovčarsko-Kablarski manastiri - Jedna od najlepših klisura u Srbiji nalazi se na Zapadnoj Moravi nedaleko od Čačka, između planina Ovčara i Kablara. Ona je usečena u planinski masiv sastavljena od škrljica, ali ima i blage nagibe sa šumovitim zaravninama. Njenoj lepoti doprinose i dva veštačka jezera stvorena posle drugog svetskog rata hidrocentralama Ovčar Banja i Međuvršje. Od ostalih krajeva u Srbiji ovu klisuru izdvajaju i mnogobrojni manastiri na levoj i desnoj obali Morave. Po njima i po samoj prirodi ceo kraj dobio je u narodu nazim Srpska Sveta Gora. Retko gde je na tako uskom prostoru sagrađeno toliko manastira, kojih sada ima 10.

Program putovanja:

                                                                          

DAN 1. BEOGRAD - OVČARSKO-KABLARSKA KLISURA - BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 08:00h sa parkinga kod Sava Centra. Vožnja Ibarskom magistralom preko Gornjeg Milanovca i Čačka uz jednu pauzu radi odmora i osveženja do manastira Vavedenje (prvi je manastir na početku klisure u neposrednoj blizini hidrocentrale Međuvršje. Nalazi se na desnoj obali Morave. Današnji hram potpuno je obnovljen 1874. godine. Manastir su podigli Stefan Nemanja i njegov sin Sv. Sava) Poseta manastiru. Nastavak putovanja do Ovčar Banje. Obilazak manastira Blagoveštenje ( nalazi se pod Kablarom, uzvodno uz Moravu, s leve strane reke, iznad same hidrocentarale Ovčar Banje. U manastirskom krugu, sem crkve postoji i nekoliko zgrada i konaka podignutih u raznim vremenima). Potom vožnja sat vremena katamaranima po jezeru , meandrama uz panoramski obilazak manastira Jovanje i Uspenije. Po povratku obilazak manastira Nikolje (nalazi se pod Kablarom, na levoj obali Morave, uz samu reku. Vreme nastanka ovog manastira ne može se tačno odrediti. Najstariji pomen o njemu je iz 1489. godine, zabeležen na jednoj ikonici, koja je do prvog svetskog rata čuvana u Narodnom muzeju u Beogradu.) Nastavak vožnje do pristaništa i restorana Dom. Slobodno vreme za ručak. Nastavak putovanja do pećine Kađenice (Pećina Kađenica je zbeg-crkva na desnoj obali Zapadne Morave, nedaleko od brane za hidroelektranu u Ovčar Banji. Usečeno u oštru stenu, svega tridesetak metara od vode, na svetilište ukazuje veliki krst ispred pećine, koja se prostire na 50 kvadratnih metara, sa ''džepovima'' i u kamenu probijenim velikim ''prozorom'', tako da je prilično osvetljena). Prelazak peške preko brane. U popodnevnim časovima povratak za Beograd. Dolazak na mesto polaska oko 21.00h.

 

 

Cena aranžmana po osobi :                                                               

 

 

Polazak

 

15.04.

22.04.

13.05.

27.05.

10.06.

 

jednodnevni izlet

6 €

6 €

6 €

6 €

6 €

 

Legenda:  jednodnevni izlet

 

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

 

 

 

Aranžman  obuhvata:

 

Ø     prevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)

 

Ø     obilaske prema programu

 

Ø     usluge pratioca grupe

 

Ø     troškovi organizacije i vođenje puta

 

 

 

 

 

Aranžman ne obuhvata:

 

Ø     fakultativni ručak

 

Ø     obilazak pećine uz pratnju vodiča - 100,00 dinara

 

Ø     vožnja katamaranima uz obilazak manastira Nikolje 250,00 dinara po osobi

 

Ø     individualne i ekstra troškove

 

 

 

 

 

 

Način plaćanja:

 

Ø  ukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate

 

Ø  50% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

 

 

 

 

 

 

Ovaj program je rađen na bazi minimum 55 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.