Oplenac i Topola - Jednodnevni izlet - Proleće 2020. Cena: 6 €

Orašac - Spomenički kompleks Prvi srpski ustanak nalazi se na 70 km od Beograda. Orašac se smatra kolevkom moderne srpske države. U ovom istorijskom mestu  15. februara 1804 godine, na Sretenje Gospodnje, podignut je Prvi ustanak i Đorđe Petrović Karađorđe izabran je za vođu.

Aranđelovac - obilazak Bukovičke banje uz pratnju vodiča. Odlazak na fakultativni ručak u restoran Šumski raj na specijalitete od divljači.

Topola - Oplenac - Na samo stotinak kilometara od Beograda, u neposrednoj blizini grada Topole, nalazi se brdo Oplenac, na kome je sagrađen Mauzolej dinastije Karađorđevića. Knez Aleksandar Karađorđević na tom je mestu podigao vinograde, a kralj Petar I Karađorđević počeo zidanje crkve mauzoleja i čitavog istorijsko-memorijalnog kompleksa koji će, potom, postati Zadužbina Karađorđevića na Oplencu. Danas kompleks obuhvata, pored Crkve svetog Đorđa, Mauzoleja srpske kraljevske porodice, i kraljeve vinograde, muzej (Vinogradareva kuća), kuću kralja Petra, kraljevu vilu, kraljičinu vilu, Karađorđevu crkvu, spomenik Karađorđu i hotel.

Etno selo Babina reka nalazi se na površini od jednog hektara u lazarevačkoj opštini u selu Trbušnica između Lazarevca i Aranđelovca. Smešteno je na samom kraju sela i izolovano je prirodom od svega urbanog.

 

 

Program putovanja:

 

                                                                         

 

DAN 1. BEOGRAD - ORAŠAC - TOPOLA - BEOGRAD

 

Polazak iz Beograda oko 08.00 časova sa parkinga kod Sava Centra. Vožnja  auto putem preko Mladenovca do Orašca. Dolazak u spomenički kompleks  Orašac.  Poseta Marićevića jaruzi-mesto zbora ,  gde su viđeniji ljudi tog vremena dogovorili ko će im biti vođa i podigli ustanak. Potom obilzak muzeja Prvi srpski ustanak (tematska izložba posvećena tom periodu), odlazak do  spomen škole 1804-1813, poseta  crkvi Vaznesenja Gospodnjeg 1868-1870. i spomeniku Karađorđu Petoviću. Nastavak putovanja do Aranđelovca i Bukovičke banje. Slobodno vreme za odmor, šetnju, ručak. Nastavak putovanja do Topole. Obilazak Oplenca, mesto na kome je  Knez Aleksandar Karađorđević  podigao vinograde, a kralj Petar I Karađorđević počeo zidanje crkve mauzoleja i čitavog istorijsko-memorijalnog kompleksa koji će, potom, postati Zadužbina Karađorđevića na Oplencu (Mauzolej, kuća kralja Petra, Karađorđev konak ). Obilazak Kraljevog podruma. Degustasija vina. Nastavak putovanja do Etno sela Babina reka. Slobodno vreme za odmor, kafu i šetnju.  Povratak za Beograd. Dolazak na mesto polaska oko 20.00 časova.

  

 

 

 

Cena aranžmana po osobi :                                                               

 

 

Polazak

 

14.04.

06.05.

26.05.

17.06.

 

jednodnevni izlet

6 €

6 €

6 €

6 €

 

Legenda:  jednodnevni izlet

 

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

 

 

 

Aranžman  obuhvata:

 

Ø     prevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)

 

Ø     razgledanje/lokalni vodič u Orašcu

 

Ø     usluge pratioca grupe

 

Ø     troškovi organizacije i vođenje puta

 

 

 

 

Aranžman ne obuhvata:

 

Ø     ulaznice kompleks u Orašcu - 150,00 dinara

 

Ø     ulaznice kompleks u Oplencu - 400,00 dinara

 

Ø     degustacija vina u Kraljevom podrumu 50,00 dinara

 

Ø     fakultativni ručak - 650,00 dinara

 

Ø     individualne i ekstra troškove

 

 

 

 

 

Način plaćanja:

 

Ø  ukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate

 

Ø  50% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

 

 

 

 

Ovaj program je rađen na bazi minimum 50 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.