Ohrid - 4 dana / 2 noćenja - Jesen 2019 Cena: 54 €

OHRID - Drevni grad Ohrid, smešten na obali istoimenog jezera, već je dugi niz godina sa punim pravom centar i pravi biser turizma Makedonije. Izuzetno bogata istorija prostora današnje Makedonije se naravno oslikala i kroz istoriju Ohrida - u IX veku Ohrid je bio centar širenja hrišćanstva među Slovenima iz kog su delovali Sv. Naum (prvi slovenski monah) i Sv. Kliment (prvi slovenski episkop), učenici velikih prosvetitelja Sv. Ćirila i Metodija. U X veku postaje prestonica cara Samuila i bugarske patrijaršije. Ohrid je veoma zanimljiva turistička destinacija s obzirom na veliki broj spomenika koji se u njemu nalaze. Crkve Svete Sofije, Svetog Klimenta (obe sa srednjovekovnim freskama iz XIV veka) i ostaci starih turskih zidina samo su neke od znamenitosti koje treba posetiti. Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a.

Program putovanja:                                                                        

DAN 1. BEOGRAD – OHRID

Polazak iz Beograda u 22h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, obavljanja pasoških i carinskih formalnosti. Dolazak u Ohrid u jutarnjim  časovima.

DAN 2. OHRID- SV.NAUM

Panoramski obilazak starog i istorijskog dela grada Ohrida poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa vodičem: Arheološki muzej, crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima.

Fakultativni izlet za Sv.Naum (10€), manastir iz X veka. Noćenje. Povratak i smeštaj u vilu. Slobodno popodne. Noćenje.

DAN 3. TIRANA

Izlet za Albaniju. Vožnja prema Tirani uz kratkotrajna pauzu i obilazak centra ElbasanaObilazak Tirane: Saborna crkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg…

Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak za Ohrid. Uveče fakultativna večera (10€) u restoranu „Biljanini Izvori“. Noćenje.

DAN 4. OHRID – SKOPLJE – BEOGRAD

Odjava iz smeštaja. Putovanje ka Skoplju. Panoramsko razgledanje grada – Skopska tvrđava – kale, crkva Sv.Spasa, Mustafapašina džamija.

Nastavak puta za Beograd. Dolazak u Beograd oko ponoći (u zavisnosti od čekanja na graničnom prelazu). Kraj aranžmana.

Cena aranžmana po osobi je:                                                                                   

Polazak

 

25.10.

09.11.

Privatni smeštaj        N                                                                                            1/2

54 €

54 €

Legenda: N-noćenje.

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

 

Aranžman  obuhvata:

Ø     prevoz turističkim autobusom

Ø     2 noćenja u privatnom smeštaju

Ø     panoramski obilazak Skoplja

Ø     panoramski obilazak Tirane

Ø     razgledanje Ohrida

Ø     usluge pratioca grupe

Ø     troškove organizacije

 

Aranžman ne obuhvata:

Ø     fakultativne izlete

Ø     ulaznice za posete lokalitetima

Ø     međunarodno zdravstveno osiguranje (1€ dnevno)

Ø     individualne i ekstra hotelske troškove

Ø     doplata za 1/1 sobu: + 60% od aranžmana

 

Cene fakultativnih izleta:

Ø  Sv. Naum transfer + vodič -  cena 10€

Ø  fakultativna večera-10€

Ø  minimum za realizaciju fakulativnih izleta je 30 putnika

 

Način plaćanja:

Ø  ukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate

Ø  40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

Ø  čekovima građana

 

Opis smeštaja:(smeštaj u navedenom objektu ili sličnom)

VILA GINEK 

Vila Ginek je smeštena na centralnoj lokaciji u Ohridu, na glavnom gradskom trgu. Nalazi se na samo 100 metara od Ohridskog jezera i predstavlja idealno mesto za odlaske na izlete brodom do manastira Svetog Nauma. Sve sobe su prostrane i imaju klima-uređaj, deo za sedenje, flat-screen TV sa kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo. U vili Ginek je dostupan besplatan bežični internet.

Ø  Sobe: 1/2, TWC, TV, klima

Ø  Mogućnost ishrane u obližnjem hotelu "Riviera" – 3€ doručak-švedski sto.

Vila VIKTOR

Lokacija: Nalazi u širem centru, na samo 150 metara od ohridskog jezera i 550 metara od glavnog trga.

Sobe: Vila Viktor raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim studijima. Moderni studiji vile Viktor sadrže minibar, kablovsku televiziju, kupatilo kao i klima uređaje i pokriveni su WiFi internetom.

Usluga: noćenje. Mogućnost ishrane u obližnjem hotelu „Riviera“ –  ca. 3€ obrok.

 

 

 

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Ovaj program je radjen na bazi minimum 35 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.