Milano - Hit cena - 5 dana / 2 noćenja - Jesen 2018. Cena: 70 €

Milano je grad svetske slave, manekenki i modela, kao i velikih brendova… Udaljen je od Beograda oko 1000km i predstavlja drugi po veličini grad u Italiji sa populacijom od oko 4 miliona stanovnika. Poznat je po čuvenoj Katedrali, prestižnoj zgradi Opere – Milanskoj Skali i Crkvi Santa Maria Gracia gde se nalazi Leonardova ”Tajna Večera”.

 

Program putovanja:                                                                           

Dan 1. BEOGRAD – HRVATSKA – SLOVENIJA

Predviđeno vreme polaska autobusom iz Beograda (parking kod sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" - bivši 25.Maj na Dorćolu) u 16:00h. Vožnja ka Italiji kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

Dan 2. MILANO

Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Obilazak najvećeg industrijskog grada Italije, grada fudbala i najvećeg modnog centra Evrope: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska, smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Dan 3. MILANO-ĐENOVA - OUTLET SERRVALLE-MILANO (fakultativno)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Đenove, glavnog grada oblasti Ligurija i najveće luke Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna, kuća Kristofera Kolumba itd. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak iz Đenove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara – Outlet Serravalle. Slobodno vreme za kupovinu. Povratak u Milano u večernjim časovima. Noćenje.

Dan 4. MILANO-JEZERO KOMO (fakultativno)

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do jezeraKomo. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mesta u Italiji. Po dolasku na jezero slobodno vreme za šetnju i relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po jezeru. U ranim popodnevnim časovima povratak za Beograd. Noćna vožnja ka Srbiji preko Slovenije i Hrvatske, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

Dan 5. BEOGRAD

Dolazak u mesto polaska u prepodnevnim satima. Kraj usluga.

 

 

 

 Cena aranžmana po osobi :                                                               

 

Polazak

 

11.10.

09.11.

22.11.

06.12.

25.12.

Hotel ***            ND

                             1/2, 1/2+1

74 €

74 €

70 €

70 €

70 €

Legenda:  ND – noćenje sa doručkom

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

Aranžman  obuhvata:

Øprevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)

Øsmeštaj u Milanu u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni)

Øobilazak Milana prema programu

Øusluge pratioca grupe i vodiča

Ørezervaciju i agencijske usluge

 

Aranžman ne obuhvata:

Øfakultativne izlete

Øobavezna gradska komunalna taksa za Milano i okolinu, koja se plaća na recepciji hotela – za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 4 € po noćenju / po osobi, za boravak u hotelima sa 4* i 5* – 5 € po noćenju / po osobi

Øindividualne i extra hotelske troškove

Øulaznice za posete lokalitetima

Økonzumacija jela i pića u  restoranima

Øobavezno međunarodno zdravstveno osiguranje (1€ dnevno)

Ødoplata za 1/1 sobu je + 40€  od cene aranžmana

 

Način plaćanja:

Øukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate

Ø40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

Øčekovima građana na 3 mesečne rate

 

Cene fakultativnih izleta:

ØIzlet na jezero Komo – cena 20 €

ØĐenova i outlet Seravalle - cena 35 €

ØVožnja brodom po jezeru Komo – cena 15€

Øminimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika

Opis hotela (smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom):

 HOTEL REX 3*, http://www.hotelrexmilano.it/en

Hotel Rex je smešten u tihom delu Milana, na 10 minuta hoda od stanice metroa Korveto (Corvetto). Sve sobe sadrže TV sa satelitskim kanalima, sef i mini-bar. Ovaj hotel je odlično povezan linijama gradskog prevoza: do Milanske katedrale stići ćete za 6 stanica vožnje metroom, a do trgovačke ulice Montenapoleone za 7 stanica. Stadion San Siro i Kongresni centar Milano udaljeni su 10 km.

 HOTEL H2C MILANOFIORI 4*http://www.h2cmilanofiori.it/en/index.html

Lociran na samo par minuta od poslovnog centra Assago Milanfiori , na par koraka od metroa (Line M2) vrlo lako stizete do centra kroz par minuta . Ova oblast sadrzi brojne prodavnice, restorane I barove, dok na samo 10 minuta od hotela je sportska dvorana Medionalanum Forum. Hotel sadrži besplatan parking, restoran, bar i moderne sobe koje su opremljene flat-screen TVom sa satelitskim kanalima, Wi-Fi internetom, klima uređajima. Doručak je kontinentalni set meni.

HOTEL HOTEL IH LORENTEGGIO  4* , http://ih-hotels.com/en/milano

Hotel IH Milano Lorenteggio nalazi se na svega 30 minuta vožnje tramvajem od centra Milana. Izložbeni prostor na kome se održava Expo 2015 udaljen je 20 minuta vožnje. Svaka soba ima TV sa satelitskim kanalima, izbor jastuka i sopstveno kupatilo.

HOTEL SUNFLOWER 4*, http://www.hotelsunflower.it/

Hotel Sunflower Milano nalazi se 2 km od Kongresnog centra Milano u četvrti Portelo i na 15 minuta hoda od Milanskog politehničkog univerziteta.  Hotel je udaljen 750m od železničke stanice Boviza, od koje se može stići do centra grada. Sve sobe imaju klima uređaj, kablovsku TV, telefon, mini bar, sef, kupatilo sa tušem.

HOTEL ST. JOHN 4*, http://www.hotelstjohn.it/

Hotel St. John se nalazi u blizini metro stanice Sesto Marelli i  udaljen je 15 minuta metroom od Milanske katedrale. Svaka soba ima SAT TV, klima-uređaj i zasebno kupatilo sa kadom ili tušem.

GRAND HOTEL DUCA DI MANTO 4* - Sesto San Giovanni, Milan, http://www.caltahotel.it/en/grand-hotel-duca-di-mantova/

Grand Hotel Duca di Mantova se nalazi na poslednjem spratu velikog tržnog centra Centro Commerciale Vulcano, sa preko 160 prodavnica i restorana, koji rade do kasno uveče. Od centra Milana je udaljen oko 13 km. Oko 350 m od hotela je stanica lokalnog bus prevoza koja se posle 2 stanice spaja i sa metro linijom (stanice Sesto Rondò) koja vodi do centra Milana. 

Hotel Duca Di Mantova nudi moderno uređene sobe sa LCD TV-om i besplatnim bežičnim internetom. Sobe su klimatizovane i imaju mini-bar, TV sa satelitskim kanalima i sef.

Hotel u svom sastavu poseduje baštu, snek bar, bar, resotoran, recepciju, lift.

Doručak - kontinentalni švedski sto.

AS LIMBIATE FIERA 3* - HTTPS://WWW.ASHOTELS.IT/AS-HOTEL-LIMBIATE-FIERA

Hotel sa 4 zvezdice AS Limbiate Fiera se nalazi u Limbiateu, na 10 minuta vožnje od Milana. Nudi restoran, bar u salonu, i moderne sobe sa TV-om sa satelitskim kanalima i besplatnim pristupom bežičnom internetu. Usluga prevoza do železničke stanice Bovisio-Masiago je dostupan na zahtev.

Limbiate Fiera se nalazi između Monce, Koma, Saranoa i Milana. Aerodromi Linate i Malpensa se nalaze na manje od 30 minuta vožnje od objekta.

Sobe imaju drveni nameštaj i mini-bar. Svaka ima privatno kupatilo sa kadom ili hidromasažnim tušem.

Slatki doručak na bazi švedskog stola se sastoji od kroasana, kolača i konzerviranog voća.

Ø  doplata za  1/1 sobu : + 40€ na cenu aranžmana

 

 

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana.Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Ovaj program je rađen na bazi minimum 35 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.