Milano - 5 dana / 2 noćenja - Zima 2020. Cena: 79 €

Milano je grad svetske slave, manekenki i modela, kao i velikih brendova… Udaljen je od Beograda oko 1000km i predstavlja drugi po veličini grad u Italiji sa populacijom od oko 4 miliona stanovnika. Poznat je po čuvenoj Katedrali, prestižnoj zgradi Opere – Milanskoj Skali i Crkvi Santa Maria Gracia gde se nalazi Leonardova ”Tajna Večera”.

Lugano je grad na jugu Švajcarske, 80km udaljen od Milana. Broji oko 57.000 stanovnika i poznat je po svojoj lepoti i Luganskom jezeru. Grad je poznat i kao lečilište. Monca predstavlja predgrađe Milana. Nalazi se na 20km udaljenosti od prestonice mode. Ovo prelepo mesto smešteno je u podnožju Alpa, poznato po trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije i po atentatu na kralja Umberta I. 

 

Program putovanja:                                                                           

Dan 1. BEOGRAD – HRVATSKA – SLOVENIJA
Polazak iz Beograda sa parkinga u Bloku 42 (prekoputa ulaza na buvlju pijacu) u 16.00 h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti…

Dan 2. MILANO
Dolazak u prestonicu "mode". Razgledanje započinjemo od srednjovekovnog zamka Sforcesko. Najveća gotička katedrala Italije na prelepom Trgu Duomo. Poklonite se Madonini i zavirite u unutrašnjost glamurozne Galerije Vitorio Emanuele. Tu je i jedna od najpoznatijih opera sveta, čuvena Skala… Popodnevni smeštaj u hotel. Slobodno vreme iskoristite za individualni odlazak do centra, za šoping ili obilazak galerija i crkava. Noćenje.

Dan 3. MILANO-ĐENOVA - OUTLET SERRVALLE(fakultativno)
Doručak. Slobodan dan ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet do Đenove. Đenova je poznata kao najveća luka Italije, poseduje veliko i dobro očuvano staro jezgro, koje je pod zaštitom UNESKO-a. Po dolasku obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna (najstariji svetionik na svetu, koji još uvek radi), kuća Kristofera Kolumba... Nakon obilaska slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima polazak iz Đenove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara –outlet Serravalle. Slobodno vreme za kupovinu. Povratak u Milano u večernjim časovima. Noćenje.

Dan 4. MILANO-JEZERO KOMO – LUGANO(fakultativno)
Doručak. Slobodan dan ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet. Velelepno mondensko jezero Komo. Čarobna kombinacija Alpa i jezera čini ovo mesto izuzetnom turističkom atrakcijom, tako da nije nikakvo iznenađenje što mnogi članovi jet-seta, poput Džordža Klunija imaju svoje vile ovde. Slobodno vreme iskoristite uživajući uz miris i ukus šoljice espresa, fenomenalni sladoled ili čašu italijanskog vina… Nastavak putovanja ka Švajcarskoj. Lugano - grad na obali jezera koji je očuvao svoju autentičnost poput Trga Reforma sa Gradskom kućom, sa starim krivudavim ulicama, prepoznatljivim kutcima i prelepim crkvama, među kojima se ističe katedrala San Lorenco, brojnim palatama i parkovima. Slobodno vreme do povratka u Milano. Dolazak u Milano u kasnim poslepodnevnim satima i povratak za Srbiju...  Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti. 

Dan 5. BEOGRAD
Dolazak u mesto polaska u prepodnevnim satima. Kraj usluga.

 

Cena aranžmana po osobi :                                                                

 

Polazak

 

09.03.

30.03.

Hotel ***            ND

                             1/2, 1/2+1

79 €

89 €

Legenda:  ND – noćenje sa doručkom

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

 

Aranžman  obuhvata:

 • prevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)
 • smeštaj u hotelu *** na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) 
 • usluge pratioca grupe i vodiča 
 • obilaske prema programu (Milano – panorama grada)
 • rezervaciju i agencijske usluge

 

Aranžman ne obuhvata: 

 • fakultativne izlete
 • obavezna gradska komunalna taksa za Milano i okolinu, koja se plaća na recepciji hotela – za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 4 € po noćenju / po osobi
 • individualne i extra hotelske troškove
 • ulaznice za posete lokalitetima
 • konzumacija jela i pića u  restoranima
 • međunarodno zdravstveno osiguranje (700 din.)

 

Način plaćanja:

 • ukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate
 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja
 • čekovima građana na 3 mesečne rate

 

Cene fakultativnih izleta:

 • Izlet na jezero Komo i do Lugana – cena 25 €
 • Đenova i outlet Seravalle - cena 35 €
 • outlet Seravalle - cena 20 €
 • minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika 

 

Opis hotela:

HOTEL ***

Hotel IH Lorenteggio 4* (ex IDEA HOTEL LORENTEGGIO) www.ih-hotels.com/en/milano Hotel se nalazi oko 20ak minuta vožnje od centra grada. Ima Restoran i bar. Svaka soba ima tus/WC, TV.

Ibis Milano Ca Granda 3* - www.ibis.com/gb/hotel-1135-ibis-milano-ca-granda Hotel se nalazi oko 8 km od centra grada.

Hotel Idea San Siro 4* - www.ideahotel.it/web/en/idea-hotel-milano-san-siro Hotel se nalazi van centra. Ima resroran i bar.

St. Jonh 4* - http://www.hotelstjohn.it/en/index.html Nalazi se u blizini metro stanice Sesto Marelli. Hotel ima 100 soba. 

Hotel Senator 4* - www.hotelsenator.it Hotel se nalazi oko 8 km od centra grada. Ima restoran i bar. 

Hotel Raffaello 4* - http://www.hotel-raffaello.it/ Hotel se nalazi oko 7 km od centra grada. Ima restoran i bar. 

Hotel IH Gioia 4* - http://www.ih-hotels.com/en/hotel-gioia-milano/ Hotel se nalazi oko 5 km od centra Milana. 

Ibis Styles Milano Agrate Brianza 3* - Hotel se nalazi oko 20ak minuta vožnje od centra grada. Ima restoran i bar. 

H2C Milanofiori 4*www.h2c.it  Hotel se nalazi 10 minuta vožnje od centra. Ima Restoran i bar. Svaka soba ima tus/WC, TV.

Hotel Studios 4*www.hotelstudiosmilan.com Hotel se nalazi 30 minuta vožnje od centra. 

Hotel Cristallo 3* - www.hotelcristallomilan.com/en Hotel se nalazi 15 minuta vožnje od centra.

 • sobe 1/2 ili 1/2+1 : TWC, TV, telefon
 • doručak – kontinentalni švedski sto 
 • doplata za  1/1 sobu : + 80% od cene aranžmana

 

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. 

Ovaj program je rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.